De bron

Himalaya magnesium komt uit een 100% natuurlijke en zuivere bron

U merkt direct het verschil als u Himalaya magnesium gebruikt, u bent sneller in balans, u krijgt sneller energie en u voelt zich beter.
Himalaya magnesiumchloride is een unieke, door de wind en zon gedroogde, magnesium chloride. Het is vrij van belastende stoffen, zeer zuiver en natuurlijk.  Daardoor is het zachter en aangenamer voor de huid.

Co-Ngoin-zoutmeer-harvesting

Himalaya magnesiumchloride is ongeraffineerd

Magnesiumchloride uit de Himalaya komt van zeer grote diepte. Tijdens het ontstaan van het Himalaya gebergte zijn oerzeeën ingesloten en verdampt waarbij het magnesiumzout is achtergebleven. Himalaya magnesium is miljoenen jaren oud en dateert uit een tijd waarbij de mens geen negatieve invloed had op de natuur. Onderaardse rivieren die hun weg zoeken door het Himalaya gebergte lossen dit magnesiumzout op. Het sijpelt onder druk langzaam door het poreuze gesteende omhoog en vormt de bronnen op het hooggebergte.
Het poreuze gesteente is een natuurlijk filter wat eventuele verontreiniging (zand, gesteente, etc.) verwijderd.
Daarom is Himalaya magnesium de meest pure ongeraffineerde magnesium ter wereld, waardoor het de meeste levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding bevat.

Het levenselixer uit Tibet houdt mensen gezond

Op het Tibetaanse plateau, ook wel genoemd het dak van de wereld, met een gemiddelde hoogte van 4500 meter, bevindt zich een groot aantal biodiversiteits-kerngebieden en eco-regio’s. Een van die regio’s bevindt zich op ongeveer in het uiterste westen van Tibet. Dit gebied staat al eeuwen bekend om zijn rijke magnesium zoutmeren en zoutbronnen (saltwells). Hier halen wij de meest pure en 100% natuurlijke en ongeraffineerde Himalaya magnesium vandaan.  Deze Ngoin magnesium (genoemd naar een zoutbron) wordt voornamelijk gebruikt door de Tibetanen zelf als een “levenselixer”. Al eeuwen weten ze dat dit levenselixer, gemengd met water of sappen van locale vruchten, hun gezond houdt, energie en levensvreugde geeft.

De Saltwells liggen op meer dan 4 km hoogte

De Himalaya magnesiumzouten worden uit de kleine meren en saltwells (zoutbronnen) gewonnen door families die dit al generaties lang van vader op zoon doen. De magnesium zoutmeren liggen vrijwel afgesloten van de buitenwereld, er is geen industrie en nauwelijks landbouw, de grond is niet vervuild en de lucht op deze hoogte is de schoonste ter wereld. De bevolkingsdichtheid is 2 mensen per vierkante kilometer. Met grote zorgvuldigheid worden de magnesiumzouten, die vanuit grote diepte uit het Himalaya gebergte komen handmatig gewonnen. Dit winningsproces is al eeuwenoud en vergelijkbaar met het winnen van zongedroogde Keltische zeezouten. Deze manier van winning is vele malen milieuvriendelijker en ecologischer dan het zogenaamde industrial mining (het uit de grond pompen van magnesium) wat vaak grote problemen veroorzaakt in de bodem (verzakking).

De zon is een belangrijke factor voor de hoge kwaliteit

De zon die in Tibet minimaal 8 uur per dag schijnt en zeer intens is vanwege de grote hoogte heeft een zeer positieve invloed op het drogings- en verdampingsproces en bepaalt daardoor mede de hoge kwaliteit plus de bijzondere eigenschappen van dit magnesium.
Magnesiumzouten zijn het product van de interactie tussen zonlicht en water. Magnesiumzout en zoutkristallen zijn de enige kristallen die oplossen in water en moeten gezien worden als een geconcentreerd, vol-spectrum mineraal. Doordat de magnesiumzouten miljoenen jaren op grote diepte opgesloten hebben gelegen heeft het een gedeelte van die eigenschappen verloren.
Omdat het magnesiumzout in de Himalaya langzaam omhoog sijpelt en bronnen vormt kan het weer zijn oorspronkelijke interactie tussen water en zon hervatten.

Tijdens de droging wordt het magnesiumzout ook nog eens wekenlang aan het zonlicht blootgesteld waardoor het magnesiumzout weer de unieke eigenschappen krijgt zoals het ontstaan is. De Tibetanen noemen het daarom “Levend magnesiumzout”.

Himalaya magnesium bronnen in tibet
Himalaya magnesium puur magnesiumchloride

Himalaya magnesium, when Health is your concern