Meer tips met magnesium

magnesium bij huidproblemen

Zomertip tegen muggen!

Een preventieve manier tegen muggen welke tevens helpt de jeuk die de bultjes veroorzaken te verminderen. Meng 30 ml Himalaya magnesiumolie met 60 ml biologische appelcider azijn en 60 ml water. Verwarm het terwijl je roert zodat het één substantie wordt.  Voeg twee druppeltjes (essentiële) citroenolie, twee druppeltjes lavendelolie en twee druppeltjes tea tree olie toe. Ook dit roer je goed door elkaar. Wanneer het afgekoeld is kun je het in een sprayflacon doen of je kunt het direct aanbrengen met een watje. Voor elk gebruik goed schudden.

Tip bij een vale huid

Heb je na een lange dag werken of een dagje strand ook wel eens een vale huid? Probeer dan eens een Himalaya magnesium-appelmasker. Schil en rasp een biologische appel, meng de appelrasp met een eetlepel koud geslingerde en vloeibare honing en een theelepel Himalaya magnesiumolie. Het masker dun en gelijkmatig op het gezicht of aangedane huid aanbrengen en laten intrekken. Na ongeveer 20 minuten kun je het masker afspoelen met wat lauw warm water. Pas op, wanneer je wondjes of een verbrande huid hebt eerst even voorzichtig uitproberen alvorens de hele huid in te smeren.

Schimmels en zwemmerseczeem

Spray Himalaya magnesiumolie op de aangedane plek en strooi dan wat natriumbicarbonaat (baking soda) als poeder tussen de tenen/ op de voet en in de sok. Eventueel kun je door de bicarbonaat een druppeltje tea tree olie doen (werkt schimmeldodend). Herhaal dit twee maal daags gedurende een week, je zult zien dat het als sneeuw voor de zon verdwijnt. Natriumbicarbonaat is bij ons verkrijgbaar. DIY anti schimmel crème: meng een eetlepel extra vergin kokosolie met een eetlepel bicarbonaat, een theelepel magnesium en twee druppeltjes tea tree olie. Maak er een mooie gladde crème van en smeer dit op de aangedane plek. Ook dit herhaal je meerdere keren per dag gedurende een week. Eventueel kun je nog losse bicarbonaat in je schoenen of sokken strooien.

magnesium bij eczeem
magnesium en ontspanning

Ontspannen zonder supplementen of oefeningen

Je hebt niet altijd zin of tijd om supplementen te slikken, maar je merkt wel dat je extra magnesium kunt gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je een druk leven hebt, moeite hebt met ontspannen of last hebt van vastzittende spieren en af en toe zo’n irritant trillend ooglid spiertje… herkenbaar?
Magnesium is één van de mineralen die effectief wordt opgenomen door de huid. En dat is goed nieuws, want dan hoef je het dus niet te slikken om je tekorten aan te vullen!
Neem simpelweg een ligbad, voetenbad of smeer je spieren in met Himalaya magnesiumolie spray en klaar is Kees. Ontspannen maar!

Magnesium wederverkoop

Himalaya magnesium, when Health is your concern